Hlavní navigace

iCloud Communications žaluje Apple, důvod je zřejmý

13. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple minulý týden uvedl synchronizační službu iCloud a už kvůli ní schytal první žalobu. Týká se samotného názvu, ten si nárokuje firma iCloud Communications, která navíc podniká v oboru cloudových řešení. Od minulého týdne si ale iCloud všichni spojují s Applem a firmě proto hrozí pokles zisku a zákazníci budou zmateni.

iCloud Communications proto požaduje finanční odškodnění a také, aby Apple zrušil všechny značky, podpisy, tiskoviny, hlavičky, brožurky, vizitky a jiné zmínky o iCloudu. Firma mj. zmiňuje dřívější trademarkové problémy Applu: třeba s McIntosh Labs (MACS – Management and Computer Services) zaměnitelné s Apple Macintosh, Micky Mouse vs. Mighty Mouse, značka iPhone také patřila Ciscu, iPad Fujitsu, ostatně i název Apple původně patřil nahrávací společnosti Beatles.

Nutno podotknout, že Apple se nikdy žádného z těchto názvů nevzdal. Platil odškodnění, ale nová jména nevymýšlel. Podobné řešení zřejmě vyřeší také problém s iCloudem. I když kdo ví. iCloud je registrovaná značka Applu, kterou firma koupila od Xcerion AB, jež dříve na doméně iCloud.com provozovala vzdálené úložiště dat (viz archive.org). Případ ale nechť vyřeší soud.

iCloud Complaint

Zdroj: The Next Web