Hlavní navigace

Iconia W4: Acer rychle přispěchal s levným 8" tabletem s Windows 8.1

17. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V den, kdy Microsoft odstartoval aktualizace na Windows 8.1, uvedl Acer další „wéčkový“ tablet. Iconia W4 běží na poslední generaci Windows a oproti předchozímu modelu W3 má také pokročilejší hardware.

Tím je jednak lepší displej s maticí IPS místo TN, což znamená lepší barvy a pozorovací úhly. Druhou změnou je technologie Zero Air Gap. Vlastně jde jen o jinou výrobní technologii, mezi displejem a dotykovou vrstvou není žádná mezera, což pomůže lepší čitelnosti a odstranění odlesků. Úhlopříčka osm palců a rozlišení 1280 × 800 px zůstává.

Acer Iconia W4
Acer Iconia W4 

Uživatelé se dále mohou těšit na výkonnější procesor Intel Atom Bail Trail s frekvencí 1,8 GHz. Tablet má 2 GB RAM a prodávat se bude ve verzích s 32- a 64GB úložištěm doplnitelným o microSD karty. Iconia dostala dvojici fotoaparátů, přední 2Mpx a zadní 5Mpx, oba umí točit video v 1080p. Zlepšila se výdrž, při surfování to bude až 10 hodin, při přehrávání videa zvládne 8 hodin.

 

Konektorová výbava není velká. Na těle najdete microHDMI plus microUSB kvůli nabíjení, tradiční USB pro připojení periferií ale nenajdete. Příslušenství se tak musí spolehnout na Bluetooth. Acer bude zvlášť prodávat bezdrátovou klávesnici s tloušťkou pouze 5,3 mm. Samotná Iconia W4 váží 415 gramů a je tenká necelých 11 mm. Mezi další příslušenství Acer připravil ještě kryt pro klávesnici, který poslouží jako stojánek, stylus a externí akumulátor.

MMF24

Tablet se začne prodávat během října v USA, a to za cenu 330 dolarů (32 GB) nebo 380 dolarů (64 GB). Do dalších zemí se tablet dostane později. V ceně je kromě Windows 8.1 také licence Office 2013 pro domácnosti a studenty.