Hlavní navigace

IE9 Preview 4 je jedenáctkrát rychlejší v JavaScriptu než IE8

6. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno jsme vás informovali o čtvrté ukázkové verzi Internet Exploreru 9, která přináší celou řadu pozitivních novinek. Je vidno, že vývojáři na tomto stále nejpoužívanějším prohlížeči opravdu zapracovali, díky čemuž se výrazně vylepšuje nejenom podpora standardů a nových specifikací, ale i rychlost.

Hardwarová akcelerace pomocí grafické karty sice má svůj podíl na výrazně větší svižnosti, důležité je však zpracování JavaScriptu, který řada webových stránek a zejména webových aplikací používá ve velké míře.

Vodítkem při porovnávání prohlížečů může být například benchmark SunSpider. Na následujícím grafu vidíte, že výkon předchozí verze Internet Exploreru je opravdu žalostný, jeho skóre (méně je lépe) je celých 3746 milisekund.

Zato nejnovější ukázková verze stihla test zpracovat za výrazně menší dobu: 326 milisekund, díky čemuž se umístila na čtvrtém místě a překonala tak i stabilní i testovací verzi Firefoxu. Rychlejší byly jen tři prohlížeče: Chrome 5, testovací Chrome 6 a Opera 10.6, přičemž rozdíl mezi nimi byl méně jak 100 milisekund. Pokrok lze zaznamenat i oproti předchozím testovacím verzím.

Zdroj: MSDN Blog via Softpedia