Hlavní navigace

Infinix představil své první véčko Zero Flip. Smartphone zaujme nejen slušnou výbavou, ale i spoluprací s kamerami GoPro

Sdílet

 Autor: Infinix
Mimo slušnou výbavu se nové véčko snaží zaujmout mladou generaci zaměřením na tvorbu videoobsahu a integrací nástrojů GoPro.

Čínská společnost Infinix se doposud zaměřovala pouze na levnější segment cenově dostupných telefonů. Nyní chce prolomit pomyslné ledy a představila svůj první telefon s ohebným displejem Zero Flip. Pokud si myslíte, že se jedná o dalšího „číňana“, který se bude na oko tvářit prémiově a u kterého se bude výrobce za každou cenu snažit ušetřit, čeká vás hořké zklamání.

Infinix Zero Flip může jít svými parametry směle do boje s konkurenčními skládačkami od Samsungu či Motoroly. První skládačka od této společnosti svým vzhledem a zaměřením na natáčení videa cílí na mladší generaci.

Infinix Zero Flip

Infinix Zero Flip

Autor: Infinix

Moderní, elegantní a výkonný

Infinix Zero Flip není v jádru žádné ořezávátko. I přes nulové zkušenosti a know-how této společnosti má smartphone poměrně sympatické rozměry, tloušťku v otevřeném stavu 7,64 mm a hlavně příjemnou hmotnost 195 gramů.

Hlavní dominantou telefonu je pochopitelně ohebný 6,7" AMOLED displej s rozlišením 2640 × 1080 px, kterému výrobce slibuje životnost 400 tisíc sklopení. Přední stranu obývá stejný AMOLED panel s velikostí 3,64" a rozlišením 1056 × 1066 px, který kryje odolné sklo Gorilla Glass. Oba displeje mají ruku v ruce s moderními trendy 120Hz obnovovací frekvenci.

Infinix Zero Flip

Infinix Zero Flip

Autor: Infinix

Srdcem tohoto smartphonu je 8jádrový MediaTek Dimensity 8020 (513 284 bodů v AnTuTu Benchmark) vyrobený na 6nm technologii doplněný o 8 GB RAM a 512 GB vnitřního úložiště typu UFS 3.1. Příjemná je i velikost baterie 4720 mAh a podpora 70W rychlonabíjení skrze USB-C. Chybět v dnešní době nesmí pochopitelně ani umělá inteligence.

Průlom v NFC placení? Infinix to zvládne přiložením telefonu ze všech směrů Přečtěte si také:

Průlom v NFC placení? Infinix to zvládne přiložením telefonu ze všech směrů

Fotoaparáty s propojením s kamerami GoPro

Nová skládačka od Infinixu se představuje jako zajímavý prostředník pro ty, kteří chtějí smartphone hlavně na tvorbu foto- nebo videoobsahu. Hlavní parádu má zajišťovat 50Mpx fotoaparát s optickou stabilizací, PDAF ostřením a 2násobným bezztrátovým zoomem, kterému sekunduje 10,8Mpx ultraširokoúhlý snímač. Na přední straně završuje fotovýbavu 12Mpx selfie kamera.

KL24

Všechny fotoaparáty dokáží nahrávat video až ve 4K@30fps a zajímavá je i spolupráce se společností GoPro. Kamery od tohoto výrobce bude možné přímo v telefonu nastavovat nebo používat smartphone jako externí monitor s možností editace nahrávek v reálném čase.

Infinix Zero Flip

Infinix Zero Flip

Autor: Infinix

Cenu a dostupnost zatím bohužel neznáme

Cena ani dostupnost nově představené skládačky Infinix Zero Flip zatím v tuto chvíli není známá. Podle tiskové zprávy sdělí výrobce bližší informace v následujících týdnech. Na rozdíl od jiných zavedených výrobců si Infinix nemůže dovolit nasadit příliš vysokou cenu, lze tedy očekávat (a doufat) v cenu neatakující hranici 20 tisíc. V opačném případě totiž může mít skládačka jen pramalou šanci na úspěch.