Hlavní navigace

Instalace aktualizací ve Windows 10 TP již fungují, ze sestavení 9901 nelze upgradovat

16. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Projedeme si v rychlosti pár novinek kolem Windows 10. Kdo sleduje vývoj operačního systému více než poctivě, narazil na větev pojmenovanou jako fbl_awesome. Toto označení nese sestavení, z nichž vzejde očekávaný Consumer Preview. Jak upozorňuje Neowin, odkazuje se na něj také Gabe Aul. Připomínám, že s vydání se počítá na druhou půlku ledna.

Microsoft testery Windows 10 Technical Preview potěšil novou aktualizací (KB3025096), která se postará o další problémy spojené se sestavením 9879. Konečně by mělo jít instalovat aktualizace, včetně starší KB3020114. Více o problému se dočtete v našem pár dní starém článku.

 

Jenom chvilka uběhla od doby, kdy na síť unikla Windows 10 build 9901. Microsoft nás sice od instalace neoficiálních sestavení dříve zrazoval, sám Gabriel Aul nicméně na Twitteru za instalaci nikoho nevydusil, právě naopak. Píše, že nemůže být naštvaný na člověka, který si chce vyzkoušet nejnovější věci od Microsoftu. To je sympatický přístup.

MMF24

Prozradil také, že instalací uvedené verze Windows 10 přijdete o možnost upgradu na novější vydání, až bude dostupné. Není to prý záměr, ale sestavení 9901 obsahuje chybu, jež instalaci znemožňuje. Budete si proto muset stáhnout instalační obraz ve formátu ISO.

Nová aktualizace řeší další problémy Windows 10 TP
Nová aktualizace řeší další problémy Windows 10 TP