Hlavní navigace

Intel otevřel v Rumunsku centrum pro vývoj softwaru (MeeGo, AppUp…)

9. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Intel Labs Europe se síť výzkumných a vývojových center na starém kontinentu, kde už největší výrobce polovodičů rozjel 23 laboratoří. To poslední se otevřelo včera v rumunské Bukurešti. Zaměstná asi 20 lidí, kteří se budou podílet na výoji mobilní platformy MeeGo a obchodu s aplikacemi AppUp. Časem by se měl v Rumunsku zvýšit počet lidí až čtyřnásobně.

To je dobrá zpráva pro všechny. Intel si v poslední době začíná uvědomovat důležitost softwaru a optimalizací, takže do vývoje teď tečou miliony dolarů. Ty by se měly projevit jednak na kvalitě ovladačů (ty už se zlepšují), ale hlavně by investice mohly nakopnout kupředu MeeGo. Linuxový systém spojující Maemo od Nokie a Moblin Intelu si žádá větší péči vývojářů. Univerzální platforma totiž musí dobře šlapat na menších zařízeních s procesory rodiny ARM (u Nokie) a zároveň chystaných produktech s úspornými Atomy (rodina X86).

MeeGo má ambice řídit smartphony, tablety, netbooky, televizory i automobily. Do rumunského centra se soustředí hlavní pozornost vývoje.

Zdroj: Intel