Hlavní navigace

Intel: tablety a smartphony s Atomy a Androidem budou

15. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už je to ohraná písnička. Intel sníží spotřebu svých Atomů tak, aby se konečně daly používat v chytrých zařízeních. Tentokrát už opravdu. Loňský smělý plán s platformou Mooorestown nevyšel, tablety ani telefony s Atomy a Meegem nebo Androidem jste běžně v obchodě nenalezli.

Následně se upřesnil plán. Letos mělo přijít 35 tabletů pro Windows, MeeGo a Android. Pro Windows bychom nějaké našli, pro zbylé dva systémy zatím ne. Teď se dokonce objevily spekulace, že Intel s MeeGo skončí úplně.

Předevčírem na IDF ale Intel prozradil další detaily. Plácl si s Googlem a příští verze Androidu už má podporovat i x86 procesory Atom. Zda to bude také Ice Cream Sandwich, nebo až přespříští verze, to bohužel nevíme.

Pravděpodobnější je zřejmě druhá varianta. Android ICS přijde na trh možná už příští měsíc, čekají jej velké změny kvůli sjednocení telefonní a tabletové verze. Podpora x86 by možná celý vývoj zbytečně komplikovala. Proto si myslím, že taková zařízení budeme potkávat až příští rok, na který má Intel připraveny procesory nové architektury Saltwell (32 nm). Viz roadmapa.

Zdroj: Intel