Hlavní navigace

Intel zrušil tchajwanské IDF

10. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Účast na veletrzích, natož pak pořádání vlastních akcí, je poměrně drahá záležitost. A v době hospodářské krize je třeba šetřit. AMD se tak neukáže na CeBITu, Intel seškrtává kalendář IDF. Server DigiTimes informuje, že byla odvolána konference IDF Taiwan 2009, původně plánována na 16.-17. listopadu/novembra.

Pravdou je, že co se IDF týče, už není moc co seškrtávat. Tchajwanské IDF patřilo ke tradičním akcím v kalendáři Intelu, konalo se od roku 1996 a přežilo velké zeštíhlování před několika lety: v roce 2006 uspořádal Intel celkem devět takových akcí a IDF se podívalo i do Prahy, na rok 2007 zbyly už pouze tři – jarní IDF v Pekingu, letní v San Franciscu, a podzimní právě na Tchajwanu.

Jelikož Tchajwan je sídlo mnoha významných společností z oboru, nemůže si procesovová jednička dovolit jej ignorovat. Ostrovní země se ale bude muset spokojit přítomností Intelu na veletrhu Computex a menších seminářích.

CS24

Úsporná opatření se dotknou také IDF Beijing 2009. Konference v čínské metropoli bude trvat pouze jeden den namísto původních dvou a Intel se zde bude více soustředit na čínský trh. Pro zbytek světa zůstane stěžejní akcí IDF v San Francisku, který chce Intel zachovat v původním rozsahu.

Zdroj: DigiTimes

Autor článku