Hlavní navigace

Interaktivní příspěvky z Googlu+ už také můžete vkládat na vlastní web

10. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Funkci, se kterou přišel Twitter, Instagram a v poslední době i Facebook, se konečně naučil také Google+. Veřejné příspěvky můžete pomocí zvláštního kódu vložil na vlastní web. Výsledkem bude interaktivní okénko, které bude obsahovat všechna známá (a aktivní) tlačítka, text příspěvku, případně přibalenou fotografii nebo video.

Google+ už umí vkládat příspěvky na cizí web
Google+ už umí vkládat příspěvky na cizí web

Stačí v rozbalovacím menu u příspěvku (šipka v pravém horním rohu) zvolit položku Vložit příspěvek a vygenerovaný kód vložit na zdrojáku webu. Postup je trochu složitější. První část kódu (javascript) totiž musíte vložit do hlavičky stránky mezi značky

a až další část (div) vložíte klasicky do těla stránky mezi značky .

 

Na vývojářské stránce je k dispozici kompletní dokumentace pro webmastery. V té se mj. dozvíte, že vkládat lze jen textové příspěvky, ty s odkazem, obrázkem nebo videem. Zatím nejsou podporovány příspěvky z komunit, událostí, živých hangoutů a postů omezených pro domény Google Apps. Soukromé zprávy určené vybraným kruhů také nejdou sdílet.

Další novinkou je rozšíření programu Autorship, který ve výsledcích vyhledávání Googlu přiřazuje k vašim článkům nebo příspěvkům ikonku a další informace z Googlu+. Do programu se může zapojit kdokoliv jako doposud, ale u vybraných webů bude autorství fungovat automaticky, pokud se na daných stránkách používá přihlašování skrz Google+. Google tak autorství automaticky zajistí u platforem WordPress a Typepad, další na řadě jsou About.com, WikiHow a Examiner.

CS24

Google+ Authorship
Google+ Authorship 

Zdroj: Google