Hlavní navigace

Internet Explorer 9 je ideálním prohlížečem pro mámy

23. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mezi bloggery píšícími pro oficiální Windows Team Blog je i matka dvou malých dětí, Lisa Worthington, která se podělila o své postřehy z nové betaverze IE9, které zaujmou (nejenom) i další mámy.

Výchova ratolestí zkombinovaná s prací na plný úvazek je časově i mentálně poměrně náročná činnost, proto se zaměřuje na funkce, které práci s webem zrychlí a usnadní. Mezi první výhodu patří proto zjednodušené uživatelské rozhraní, které umožňuje lepší soustředění se na web samotný.

Důležitá je i rychlost prohlížeče, který měl být ve většině situací svižný při startu i práci s webem, čímž eliminuje otravné čekání a jak zmiňuje Lisa Worthington, také její časté klepání prsty do stolu při vykreslování stránky.

Jednotlivé webové stránky se navíc svou rychlostí a odezvou podobají spíše běžným aplikacím, což znamená další ušetřený čas, stejně jako rychlý výběr nejčastěji navštěvovaných stránek při otevření nového panelu.

CS24

Za pomocí trhacích panelů a funkce Aero Snap ve Windows 7 lze také snadno porovnat dvě stránky najednou, připínání často používaných webových aplikací, jako je třeba Facebook, zase výrazně zvýši efektivitu. O novinkách v Internet Exploreru 9 se dočtete více zde.

Zdroj: Windows Team Blog