Hlavní navigace

Ionový nettop dohnaný k dokonalosti

7. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když před nějakým časem přišly na trh první nettopy na platformě Ion, hezky se na ně koukalo, ale koupil si je málokdo. Důvodů je kupa, největší bolestí byl pomalý Atom, ale ani malé disky nebo málo paměti vás ke koupi moc nepovzbudily. Dnes jsme ale už někde jinde; Acer už poněkolikáté inovoval svůj nettop AspireRevo a nad koupí už možná zapřemýšlí spousta z vás.


Atom D525 (2× 1,8 GHz) • Ion nové generace • 4 GB RAM • 500GB disk • minimalistický design

Pomalý jednojádrový Atom na frekvenci 1,6 GHz je minulostí. AspireRevo 3700 obsahuje Atom D525, desktopový Atom druhé generace s taktem 1,8 GHz a dvěma jádry (pravda, nějaké Core i3 řady UM by udělalo ještě lepší službu). K procesoru můžete osadit až 4 GB RAM. Nvidia Ion tu máme také ve své druhé, úspornější a o něco výkonnější verzi, která se přes technologii Optimus přepíná s minimalistickou grafikou v Atomu.

Jinými slovy už není problém hrát na nettopu téměř jakoukoli hru nebo přehrávat jakékoli video, flashová videa z Youtube nevyjímaje. To vše klidně na Full HD televizi, nettop má výstupy D-Sub i HDMI. Až 500GB disk s multiformátovou čtečkou karet vám nabízí poměrně slušnou úložnou kapacitu a příjem médií, internet připojíte do gigabitové síťovky nebo Wi-Fi standardu 802.11n.

CS24

Počítači k ideálnímu HTPC citelně schází optická mechanika a TV tuner. Oboje jde sice dokoupit, ale bylo by rozhodně fajn, kdyby AspireRevo trochu ztloustl a oboje obsahoval integrované. Cena není zcela oslnivá, začíná na 10 000 Kč či 400 eurech. Minimalistický, hezký a kompaktní design s poměrně silnou výbavou a hlavně velmi nízkou spotřebou za to ale stojí.

Zdroj: TCMagazine

Autor článku