Hlavní navigace

iPad Mini 4 je na cestě, naznačuje nové video

10. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loňský iPad Mini 3 byl zklamáním. Přinesl pouze snímač otisků a zlaté provedení, jinak to byl přeznačený rok starý Mini 2. Apple Insider spekuluje, že by mohla už brzy přijít čtvrtá generace. Cupertinští nemusí čekat zase celý rok. Už v roce 2012 přišly dva velké iPady půl roku od sebe a Mini by si upgrade zasloužil.

Web OnLeaks natočil video, které ukazuje šasi nového tabletu. Stejně jako Air 2 přišel o přepínač pro ztlumení hlasitosti nebo zámku otočení obrazovky. Tělo tabletu se jinak nezmění, i tloušťka pravděpodobně zůstane stejná.

 

Od března se spekuluje, že Mini 4 by měl dostat procesor Apple A8 a podporovat bude i Wi-Fi 802.11ac. Předchozí generace měly problém s méně přirozeným barevným podáním, o lepším displeji se však nemluví. Zajímavé je, že se zdroje zmiňují o SoC A8, nikoliv A8X, jako má Air 2. iPad Mini 4 by tedy byl pomalejší, na úrovni nových iPhonů 6 a 6 Plus.

Apple A8 obsahuje dvě procesorová jádra s taktem 1,4 GHz, 1 MB L2 cache a čtyřjádrovou grafiku PowerVR GX6450. Apple A8X má tři jádra taktovaná na 1,5 GHz, 2 MB L2 cache a osmijádrovou grafiku PowerVR GXA6850.

via Apple Insider