Hlavní navigace

iPod Classic bude žít, tvrdí Apple

28. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hudební fanoušky loni v září překvapila podoba nových iPodů, ale někteří se ptali, kde je nástupce hardiskových Classiců. Apple aktualizoval řadu Touch, Nano i Shuffle, ale největší cvalíky nechal beze změn. Přitom by byla jejich smrt logickým krokem cupertinské firmy. Své počítače zbavuje mechanických součástek (HDD nahrazovány SSD), proč něco podobného trpět v kapse?

Jenže MacRumors položili jednoduchou otázku Stevu Jobsovi a ten tyto informace popřel:

MacRumors: Zdravím, slyšel jsem spousty spekulací, že se Apple chystá zabít iPod Classic, protože nebyl aktualizován 1. září a hodně lidí dává přednost modelu Touch. iPod Classic je pravděpodobně nejlepší iPod v nabídce. Prosím, nezabíjejte je!

Steve Jobs: Nic takového nemáme v plánu.

Apple iPod classiciPod classic zatím neumírá, foto: Apple

Stávající Classic je nabízen v 160GB variantě v černém a stříbrném provedení, s 2,5" displejem (320 × 240 px) – stále nedotykovým, protože Apple zachoval tradiční ovládací kolečko.

Jestli se letos objeví nová verze, určitě nabídne větší kapacitu. Počet gigabajtů na čtvereční palec za dva roky narostl, při stejných rozměrech by mohl mít 220 GB. Ale zachová tradiční ovládání? Nechci předvídat, ale byl by to pak ještě Classic a ne Touch s pevným diskem?

Zdroj: MacRumors