Hlavní navigace

Jak na Internet: nový seriál České televize, jak se chovat na síti

4. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Správce české internetu CZ.NIC spoluu s produkční společností Frmol a Českou televizí točí 40dílný seriál o tom, jak se správně chovat v online prostředí. Každý klip má okolo dvou minut a je vysílán po hlavních Událostech. Pořadem provází herec Roman Zach, v každé části se zaměřuje na jinou problematiku, jak se chovat bezpečně a zodpovědně.

 

Internet je součástí každodenního života stále větší části české společnosti, ale obecná znalost o jeho fungování, možnostech využití či bezpečnostních rizicích se ukazuje spíše jako povrchní a mlhavá. Posláním našeho sdružení je kromě technického zajišťování chodu domény .CZ také osvěta v oblasti domén a Internetu jako takového. Proto jsme se rozhodli natočit seriál, který by co největšímu počtu diváků svět Internetu srozumitelně přiblížil a upozornil je na to, co od něj mohou čekat dobrého a na co si naopak dát pozor,“ říká Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC. „Projekt Jak na Internet vhodně doplňuje naše stávající vzdělávací aktivity jako vydávání knih, pořádání konferencí nebo provozování našeho výukového centra Akademie CZ.NIC.

Kdo televizi nesleduje, může navštívit oficiální web jaknainternet.cz, kde jsou kromě odvysílaných videí také doplňkové informace. Seriál je opravdu povedený, první tři díly stručně a jasně odhalily, proč zálohovat data, co ohrožuje bezpečnost počítače a jaké si zvolit heslo.

" width="560" height="315" frameborder="0">

" width="560" height="315" frameborder="0">

MMF24

" width="560" height="315" frameborder="0">

Zdroj: CZ.NIC