Hlavní navigace

Jak ovládat Windows 8 myší? Jak běžní lidé reagují na Windows 8? [video]

21. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stále ještě nedodělaný operační systém se tváří, že bude na tabletech jednička. Jenže na přizpůsobení ovládání nové platformy doplatíme na osobních počítačích, kde místo dotykového displeje stále používáme myš s klávesnicí. Pakliže jste zkoušeli Consumer Preview, víte, že se Microsoft snaží, abychom počítač snadno a pohodlně obsloužili také s klasickými polohovacími zařízeními. Jenže když se posadíte před obrazovku připojenou ke stroji s osmičkami, nevíte pořádně, co máte dělat. Tlačítko Start je skryté a vy vůbec netušíte, co za nové možnosti vám systém nabízí.

 

A ono jich pár existuje, jen na většinu z nich přijdete mnohdy po hodinách strávených metodou pokusu a omylu. Nemrhejte svým časem a podívejte se na video, kde novinky pěkně uvidíte v praxi. I kdyby o Consumer Preview váš pevný disk nezavadil, stále se takto můžete podívat na to, co se vám bude Microsoft snažit prodat. A pokud ukázková Windows 8 používáte, možná zjistíte, že vám dosud něco unikalo.

Mimochodem, víte, jak běžní uživatelé reagují na Windows 8? Mrkněte na jiné video, kde se starší pán pokouší přepnout z desktopu do nabídky Start. Myslíte, že se mu to během necelých pěti minut podaří? Z Metra na plochu to šlo docela snadno, ale jak se dostat zpátky?