Hlavní navigace

Jak využít akcelerátory v Internet Exploreru 8

15. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Akcelerátory fungují velmi jednoduše, stačí pomocí myši označit část textu nebo grafický prvek na internetové stránce. Současně se u tohoto označení zobrazí malá modrá ikona. Klepnutím na ni zobrazíte nabídku s nainstalovanými akcelerátory.

Velmi praktické je to například v okamžiku, kdy čtete odborný text a často potřebujete hledat význam některých termínů. Můžete si jako jeden z akcelerátorů nastavit vyhledávání na některé z internetových encyklopedií nebo slovníku cizích slov. Příslušná funkce spojená s akcelerátorem se pak zobrazí přímo v malém dialogu nebo se otevře stránka v nové záložce.

Nabídka akcelerátorů se odvíjí od uživatelského nastavení prohlížeče. Pokud chcete některé přidat, zobrazte nabídku akcelerátorů následně otevřete podnabídku Všechny akcelerátory. V ní zvolte položku Najít další akcelerátory.

Otevře se stránka se seznamem celé řady akcelerátorů, ať už českých nebo zahraničních. Podle potřeby je můžete třídit například podle jazyka nebo oblíbenosti. Pokud naleznete akcelerátor, který vám vyhovuje, klepněte u něj na tlačítko Přidat do Internet Exploreru.

V následujícím dialogu můžete určit, zda má být tento akcelerátor v dané kategorii nastaven jako výchozí. Akcelerátor nainstalujete klepnutím na Přidat. Poté ho už můžete začít používat.

CS24

Spravovat nebo odstraňovat akcelerátory můžete prostřednictvím správce doplňků. Otevřete nabídku Nástroje, klepněte na položku Spravovat doplňky a následně přepněte do kategorie Akcelerátory. Zobrazí se seznam nainstalovaných akcelerátorů. Klepněte na některý pravým tlačítkem a z nabídky zvolte příkaz Odebrat.