Hlavní navigace

Jaká bude „hudební“ Lumia 525? Nabídne nové barvy, lepší headset a 1 GB RAM

5. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

První zvěsti o chystané Lumii 525 se objevily už před měsícem. Vydání nového modelu s důrazem na poslech hudby se nakonec neodehrálo 22. října na akci Nokia World, jak jsme se tehdy domnívali. Informace o nástupci Lumie 520 s kódovým názvem Glee tak prosakují na veřejnost až nyní.

Nokia se rozhodla zachovat design populární Lumie 520, stejná zůstala i řada parametrů. Displej, fotoaparát, akumulátor nebo rozměry a hmotnost jsou tedy totožné. Že se jedná o nový model ale poznáte už podle barvy krytu – oranžová v nabídce pro Lumii 520 není. Je ale dost možné, že kryty budou kompatibilní, takže majitelé staršího modelu mu budou moci pořídit nový kabátek.

Dost bylo okecávání, pojďme k tomu, co je jiné. Za prvé k telefonu namísto obyčejného drátového headsetu se sluchátky typu „pecky“ dostanete příslušenství Nokia Guru, oficiálně BH-121. Guru nakonec není soupeř pro iPod Shuffle, jak se původně spekulovalo, nýbrž bluetooth headset, který navíc podporuje také technologii NFC. K čemu přesně to bude sloužit a jestli headset rozšíří možnosti Lumie 520 o NFC (které tento telefon postrádá), zatím nevíme.

 

MMF24

Omlazení se dočkal procesor. Namísto Snapdragonu S4 Plus bude Lumia 525 osazena Snapdragonem 400, pravděpodobně variantou MSM8930, kterou používá i Lumia 625. Frekvence zůstane na 1 GHz a grafické jádro je stále Adreno 305, přesto můžete od Lumie 525 očekávat trochu svižnější reakce při přepínání aplikací, neboť telefon dostal do vínku 1 GB operační paměti. Lumia 525 by se měla na pulty obchodů dostat ještě v průběhu prosince a z výroby bohužel ještě nebude mít aktualizaci GDR3.

Zdroj: VR-Zone