Hlavní navigace

Jaký smartphone používá Donald Trump? Zřejmě starý nezabezpečený Samsung Galaxy S3

30. 1. 2017

Sdílet

 Autor: Redakce

New York Times zveřejnili zprávu, podle které Trump tweetuje stále ze svého starého mobilu, totiž ze Samsungu Galaxy S3. Ten už nedostává updaty a je tedy bezpečnostním rizikem. Posledním vydaným OS pro tento typ byl Android 4.3 Jelly Bean.

trump-phone-6 foto: Android Central

Důkazů není mnoho a zpráva je částečně spekulací, jelikož Trump se v poslední době běžně nenechává fotit s telefonem v ruce. A třeba jej sebou nosí už jen tak, aby novináři měli o čem psát a ve druhé kapse může mít zabezpečený přístroj od tajných služeb. Nicméně tento typ mobilu měl sebou při interview pro německý Die Welt a z oficiálního přístroje by možná ani nemohl tweetovat.

Čtěte: Sedm smartphonů, které používají světoví lídři 

Analytici zjistili také které tweety pravděpodobně pocházejí přímo od něj a které od poradců. Z hlaviček vyčetli, zda byl tweet odeslán z iPhonu (od poradců), nebo z Androidu (přímo od Trumpa). Je to zhruba půl na půl.

ICTS24

Bezpečnostní pravidla velí americkému prezidentovi používat jen schválený a bezpečný mobil, nicméně Trump se nemusí podřídit. Minulý prezident Barack Obama používal alespoň zpočátku BlackBerry 9900, což se tajným službám také příliš nelíbilo.

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.