Hlavní navigace

Je iPhone 6 Plus příliš velký? Kupte si větší palec

26. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Smartphony dnešní doby jsou velké a do jedné ruky nepadnou. Úhlopříčky displejů se nemilosrdně zvětšují a mobil s rozumnou velikostí je těžké vůbec sehnat. Navíc se k velkým Androidům přidal i Apple a nový iPhone 6 se jednou rukou také neovládá tak dobře, jako iPhone 5S. A co teprve takový iPhone 6 Plus o velikosti 5,5"?


 
 
 

Japonská společnost Thanko má celkem bizarní řešení – stylus ve tvaru nástavce na palec, který slouží jako váš prodloužený prst. „Finger stylus“ prodlouží váš palec o 0,6 palců (asi 1,5 cm) a stojí 14 dolarů. Zatím se prodává jen v Japonsku. "Palec" je dlouhý 49 mm, široký 25 mm a dovnitř strčíte prst o tloušťce dva centimetry.

 

Před časem zaujala také služba na přešívání kapes při koupit nového iPhonu 6 Plus. Pokud dnes chcete smarthone do jedné ruky s rozumnou úhlopříčkou 4,3", jsou jedinou šancí více než rok staré zatím prodávané modely Xperia Z1 Compact, Samsung Galaxy S4 mini, nebo HTC One mini. Kdo má velké ruce, mohl by mu sedět ještě nějaký 4,5" smartphone, kterých je zatím o něco větší výběr.

 

 

 zdroj: DigitalTrends

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.