Hlavní navigace

John Locke: první nezávislý autor, který prodal přes milion e-knih pro Kindle

21. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

John Locke je ve světě kultury hodně provařené jméno. V dnešní aktualitě nemáme na mysli anglického filozofa, ani postavu z Lostu (Ztracených), ale amerického spisovatele krimi románů (oficiální web). V zahraničí se proslavil hlavně díky sérii o Donovanu Creedovi.

Teď se o něm mluví v souvislosti s tím, že se připojil do milionového klubu Amazonu. Tam patří všichni autoři, kteří prodají více než milion e-knih pro Kindle. Klub zatím nemá moc členů, John Locke je navíc prvním, který nad sebou nemá velké nakladatelství, ale knihy si vydal sám prostřednictvím Kindle Direct Publishing. Oficiální číslo: přesně 1 010 370 e-knih.

Knihy o Donovanu Creedovi prodává za 0,99 dolaru, v prodeji už je ale i jeho Jak jsem prodal milion e-knih za pět měsíců, která stojí 8 dolarů. Pokud umíte anglicky (nebo jiný světový jazyk), můžete se inspirovat v jeho self-publishingu. České knihy do svého katalogu zatím Amazon nepouští.

John Locke
John Locke, foto: donovancreed.com

Kdo další patří do milionového klubu? Stieg Larsson, James Patterson, Nora Robertsová, Charlaine Harrisová, Lee Child, Suzanne Collinsová and Michael Connelly.

Zdroj: Amazon