Hlavní navigace

Joint.im – Twitter chat pro ukecané followery

1. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno se na webu TechCrunch.com objevil přibližně měsíc starý startup, který mi hned přišel jako senzační nápad. Znáte situace, kdy se vám na Twitteru rozkecá pár vašich followings a začnou si mezi sebou chatovat. Co s tím, unfollow? Počkat, až si to vyřeší a mezitím se jít osprchovat? Ethan Gahng přišel s řešením.

Popis chatovacího okna
Vlevo je seznam hashtagů, uprostřed samotný pokec a napravo Twitter okno, které se aktualizuje a umožňuje vám přímo z něj přispívat na Twitter nebo někoho pozvat na chat

Webovou službou Joint.im, kde jsou „místnosti“ podle jednotlivých hashtagů, kam se připojíte a můžete na toto téma klábosit. Nic se na Twitter neposílá, pouze volitelně pozvánka na chat. Psát v místnosti můžete pouze po přihlášení skrz Twitter, jinak jste pouze jako sledující host.

Seznam veřejných chatů
Seznam veřejných chatů, kam můžete vstoupit. Nebo máte možnost vytvořit si svůj s jakýmkoli hashtagem

Přiklad chatu
Příklad jednoho takového chatu, kde by se mělo psát o #googleplus. Nahoře je také odkaz, kterým můžete pozvat kteréhokoli svého kamaráda z Twitteru

Kdo by čekal jednoduchý chat, bude mile překvapen. Pro každou příští návštěvu lze nastavit uvítací zpráva a také je možné povolit, či zakázat zvukové upozornění na novou zprávu. Osobně mi přijde zvuk nepříjemný a doporučuji jej raději vypnout.

Nastavení
V nastavení v pravém horním rohu je možnost pozměnit si zvuková upozornění

CS24

Služba je čerstvá, a proto ještě obsahuje dost chyb. Například v Google Chrome v12 mě to vyhazuje z místnosti při přepínání tabů (panelů, záložek), i když vidím, že v ní stále jsem. Poznám to tak, že mi nejde odeslat zpráva. Stačí přepnout na jinou místnost a vrátit se zpět. Ve Firefoxu v3.6, v5.0 a 6.0.1 se toto ale neděje. Další vadou je přepínání chatů, kdy se vždycky smaže historie. To mi dělalo v obou prohlížečích. O chybách autor ví, ale vzhledem k testovacímu provozu lze očekávát, že je brzy opraví. Pro příště tedy víte, kam nasměrovat dobře rozjetou diskuzi, aniž byste druhým plnili timelinu.

Zdroj: TechCrunch