Hlavní navigace

JooJoo: internetový tablet PC do obýváku

15. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Firma Fusion Garage hodlá v únoru příštího roku uvést na trh nový typ zařízení určeného zejména pro obývací pokoje. Jedná se o speciální Tablet PC, ovšem bez klávesnice, pouze s 12" dotykovou obrazovkou.

Základní myšlenkou je, že si tuto "digitální placku" vezmete do obývacího pokoje a z pohodlí křesla si můžete prohlížet webové stránky, procházet e-maily, sledovat online videa, hrát flashové hry, či se účastnit videokonferencí.

Bohužel širší omezení se u tohoto modelu příliš nenajde. Zařízení používá speciální operační systém vybavený pouze prohlížečem, nelze tedy instalovat libovolné aplikace, ani ukládat kupříkladu videosoubory do samotného zařízení - vše probíhá pouze online. Připojit se lze jen s pomocí Wi-Fi, tedy většinou pomocí domácího routeru, mobilní internet bohužel pořídit nelze.

Zařízení se momentálně dá předobjednat za 500 dolarů, dle hrubého přepočtu asi 8 800 Kč. Kvůli probíhajícímu soudnímu sporu ovšem může být uvedení výrobku odloženo, či úplně zrušeno. Tak či tak může být inspirací pro další zařízení podobného typu, doufejme že se širšími možnostmi využití.

Zdroj: Mercurynews