Hlavní navigace

Kalendář akcí Microsoftu. Už v říjnu přijdou Windows pro PC, mobily i tablety

9. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme detailně psali, co všechno má letos Microsoft ještě před sebou. Uvede spousty novinek a začne je představovat rychle za sebou. Konec října bude patřit mobilním a desktopovým Windows. Následně odstartuje konference Build, na které se zřejmě dozvíme o dalších softwarových novinkách a jejich možném vydání. Říjnové akce už mají pevný plán.

Spolu s odhalením Windows 8 se pravděpodobně dočká updatu i Xbox a zároveň budou představeny nové obsahové služby Xbox Music a Video. Co se bude dít od listopadu, zatím víme pouze z předběžných náznaků Microsoftu a uniklé roadmapy. Na důležitých trzích se začnou prodávat smartphony se systémem Windows Phone 8, s trochou štěstí Microsoft vydá aktualizaci WP 7.8 pro starší telefony.

 

CS24

Nový kancelářský balíček Office 2013 je stále vyvíjen, v prosinci by už však mohl zamířit do fáze RTM. Prodávat se podle roadmapy začne až někdy v únoru. U verze 2010 byly mezi fází RTM a koncovým prodejem přesně dva měsíce.

V následujích šesti měsících ještě vyjdou aktualizace nebo nové verze serverových a enterprise produktů. V červnu 2013 na herním veletrhu E3 se zřejmě dočkáme nového Xboxu. Pak už bude celá rodina Microsoftu kompletně obměněna.

Kalendář akcí

Potvrzené   
25. 10. Představení Windows 8 a Windows RT v New Yorku
26. 10. Začátek prodeje Windows 8 a Windows RT včetně tabletů Surface
29. 10. Představení Windows Phone 8 v San Francisku
30. 10.  Startuje čtyřdenní vývojářská konference Build (Windows, Windows Phone, IE, Office 365, Bing, Xbox, Visual Studio, Windows Azure, Windows Server)
Spekulace  
25. 10. Představení nového Xbox Dashboardu a služeb Xbox Music a Xbox Video
listopad Prodej telefonů s Windows Phone 8 a update Windows Phone 7.8
prosinec Dokončení Office 2013
leden Prodej tabletů Surface Pro
únor Prodej Office 2013 a Office 365