Hlavní navigace

Kde se proběhnout nebo projet na kole? Mapy.cz mají nový plánovač okruhů

Sdílet

 Autor: Redakce

Seznam na svých mapách testuje novou funkci Plánování okruhů. Když si chcete zaběhat, projet na bruslích nebo kole, stačí kliknout na mapu a ta automaticky doporučí výlet, kam se vydat tak, aby start i cíl byly na stejném místě.

Mapy.cz spustily plánovač okruhů Mapy.cz spustily plánovač okruhů

Plánování tras je po vyhledávání adres druhou nejpoužívanější funkcí služby Mapy.cz. Dosud ale plánovač navigoval z bodu A do bodu B, případný okruh jste si museli ručně sestavit sami.

 

Plánovač okruhů myslí na cyklisty i pěší, těm druhým hledá delší trasy. Ale v obou případech může uživatel vybrat kratší nebo delší okruh ručně. Na mapě je vidět i výškový profil trasy. V budoucnu byste si teoreticky mohli vybrat i obtížnost.

To záleží, jak se funkce ujme a jako Seznam obdrží zpětnou odezvu. Zatím jde o betaverzi, takže firma hledá uživatele, kteří jí pomohou s vylepšováním. Funkce je zatím dostupná jen na webu. Užitečnější bude, až se dostane i do mobilních aplikací. Prozatím není možné ani vygenerovat trasu v souboru GPX nebo KML, který byste pak podstrčili navigačnímu softwaru.

WT100

Okruhy hledáme především po značených turistických trasách a cyklotrasách, na kterých se neztratíte a zpravidla vedou přes zajímavá místa,” doplnil Pavel Žemlík, manažer kartografické redakce Mapy.cz.

Zdroj: Seznam