Hlavní navigace

Kdo čte a kdo píše blogy na WordPress.com? [statistika]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co se týče návštěvnosti, je WordPress.com podle měření Alexa 24. nejsilnějším webem světa. Mezi blogy je dokonce druhý, hned po Bloggeru od Googlu. Platforma funguje už od roku 2005, ale nejvíce o sobě dala vědět až před třemi lety. Microsoft tehdy ukončil vlastní blogy Live Spaces a doporučil lidem, aby přešli právě na WordPress.com.

Statistiky WordPressu (červen 2013)
Statistiky WordPressu (červen 2013)

Dnes už má WordPress.com 66,7 milionu blogů. V pěkných statistikách ale prozradil i další zajímavá čísla. V květnu měly tyto blogy 381 milionů čtenářů, kteří zhlédli 4,1 miliardy stránek. V předchozím měsíci přibylo téměř 48 milionů nových příspěvků, 62 milionů komentářů a lidé na blogy nahráli přes 28 milionů souborů.

Dvě třetiny blogů jsou v angličtině, dalších 15 procent ve španělštině nebo portugalštině, což je vidět i z pěkné živé mapky na této stránce. Tečky blikají nad Pyrenejským poloostrovem a Jižní Amerikou. Jinak se na této síti objevily blogy ve více než 120 jazycích. A další budou přibývat. Už od roku 2011 roste WordPress.com tempem minimálně 100 000 nových blogů denně.

Autor článku