Hlavní navigace

Kim Dotcom už může znovu surfovat a chystá hudební album

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zakladatel Megauploadu Kim Dotcom byl na 22. února propuštěn na kauci do domácího vězení. Nesměl bez povolení cestovat a podle soudu nemohl používat internet. Teď už může a spolu s ním i další tři obvinění parťáci.

Dotcomi právníci nakonec přesvědčili soud, aby jeho omezení změnili. Dotcom, jenž je na internetu závislý, tak může začít sbírat důkazy, kterými bude chtít přesvědčit o své nevině. Se zablokovanými servery, odstavenými účty a navíc bez přístupu online by měla obžaloba jednoduchou práci.

Jeho společníci Batato, Ortmann a Van der Kolk jej mohou jednou týdně navštívit po dobu šesti hodin, aby mohli společně pracovat na obhajobě. V srpnu má totiž probíhat slyšení, které má rozhodnout o vydání obviněných do USA.

Soud Dotcomi povolil také další dvě činnosti. Každý den se může 90 minut koupat v bazénu a dvakrát do týdne může zajet do Roundhead Studios, kde má dokončit plánované hudební album.

Na něm pravděpodobně pracuje s lidmi od „Mega Songu“, mezi něž patří Kim Kardashian, P Diddy, Will.i.am, Alicia Keys, Snoop Dogg, Chris Brown, Kanye West, Lil John a Jamie Foxx.

Zdroj: NZ Herald