Hlavní navigace

Kingdom Come: Deliverance na dalším videu. Známe i nové informace

25. 1. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do vydání nejočekávanější české hry zbývá ještě 19 dní. Warhorse Studios fanoušky vnadí dalším videem, který ukazuje svět Kingdom Come: Deliverance. Ano, animace obličejů jsou stále toporné, ale čerstvá ukázka představuje hlavně hratelnostní prvky a důležité mechanismy.

Poprvé vidíme, jak v kůži Jindřicha naložíte s poraženými v souboji. Můžete je nechat jít, vyplatit se, obrat o výbavu nebo… dodělat. Pokud budete sami zranění, musíte se vyléčit. Obvazy zastaví krvácení, ale nezahojí ránu, na to se budete muset vyspat, navštívit léčitele a některých případech pomůže i jídlo nebo alkohol. Velkou roli ale budou hrát také alchymie. Vařením bylinek se můžete vyléčit nebo vytvořit různé povzbuzující lektvary.

S tím mimochodem souvisí i ukládající systém. Hra se bude automaticky ukládat na různých checkpointech. Manuálně pak hru uložíte vyspáním se na vlastní posteli nebo vypitím tzv. sejvovice. Ta Jindřichovi navíc dodá kuráž.

Na videu je také vidět denní režim obyvatel a princip rychlého cestování. To nebude hráče teleportovat jako v jiných hrách. Postavička se bude rychle pohybovat po mapě, při tom dostane hlad a bude na ni působit únava. Po cestě také může být přepadena. Ukázka dále představuje různé typy koní, řešení úkolů, levelování postavy a opět i bojový systém.

Co jsme o Kingdom Come: Deliverance nevěděli

Tvůrci z Warhorse Studios také odpovídali na otázky uživatelů Redditu. Ve hře bude 30 hlavních questů a více než 60 vedlejších. Každý z nich má 3 až 5 různých řešení podle toho, jakým stylem budete hrát. Průměrná hrací doba se má pohybovat okolo 50 hodin (přes 4 hodiny tvoří cut scény). Na minihry zapomeňte, vedlejšími úlohami ale bude například ostření mečů, kapsářství, odemykání zámků nebo zmíněná alchymie. Jeden den ve hře bude trvat 96 minut reálného času.

Hra bude pouze z pohledu prvního osoby, protože se tak hráče lépe vžije do role. VR verze se ale nechystá. Chybí také podpora HDR, to je ale kvůli použitému CryEnginu, který tuto technologii v použité verzi nenabízí.

TIP: Nové video z Kingdom Come: Deliverance ukazuje vyčištění tábora Maďarů

MMF24

Kingdom Come: Deliverance nebude s českým dabingem, k dispozici budou jen titulky. Po vydání hry by měl okamžitě přijít první patch opravující chyby objevené po finálním sestavení. Warhorse také plánuje průběžně vydávat různá DLC. Tvůrci též přiznali, ve kterých hrách čerpali inspiraci. Jde o Oblivion, Ishar, Fallout, Darklands, Skyrim, Witcher a Dark Souls.

Hra má naplánovanou premiéru na 13. února 2018, vyjde pro Windows, Xbox One a PS4. Na PC bude hráči potřebovat alespoň Core i5-2500K nebo Phenom II X4 940 s 6 GB RAM a grafikou na úrovni GeForce GTX 660 nebo Radeonu HD 7870. Na základních konzolích hra poběží v rozlišení 900p. PS4 Pro nabídne 1080p a Xbox One X pak 1440 px. Výkonnější konzole navíc přinesou lepší stíny, světla, částicové efekty a dohlednost.