Hlavní navigace

Kompletní test Phenomu II

5. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

První podrobný test velmi očekávaného 45nm procesoru AMD Phenom II X4 (Deneb) zveřejnila řecká stránka HWbox a rovnou se jedná o test velmi zajímavý. Snad můžeme výsledkům také věřit, na můj vkus v testu není zrovna moc fotografií či screenshotů.

Je-li ale test poctivě naměřený, je více než zajímavý: obsahuje totiž výsledky dvou Core 2 Quad (Kentsfield a Yorkfield), jednoho Core i7 (Bloomfield) a jednoho Phenomu II X4 (Deneb) přetaktovaných shodně na 3,7 GHz. Pro srovnání nárůstu oproti předchozí generaci je Phenom II srovnáván na 3 GHz s Phenomem X4 (Agena).

Testovací konfigurace

Syntetické testy a video

Herní testy

Rendering

Spotřeba PC

Na řecké stránce (zde překlad do angličtiny) najdete mnoho dalších výsledků, hry v nižších rozlišeních a také tituly jako třeba Crysis Warhead nebo Devil May Cry 4, kompletní SpecViewPerf či syntetické testy jako Everest (paměťové testy, CPU Queen, Photoworxx) a SiSoft Sandra (Dhrystone, Whetstone , intercore bandwith a latency). Právě testy v SiSoft Sandra měřící datovou propustnost a latenci při komunikaci mezi jádry dopadla pro Deneb velmi špatně, tipuji to ale na podobnou chybu nepřipraveného programu jako u Everestu a paměťové propustnosti na Core i7.

CS24

Co je nejdůležitější: Phenom II běhá na podobně vysokých frekvencích jako řada Core 2, spotřebou sice na 45nm Core 2 asi nemá, s Core i7 či 65nm Core 2 si ale nezadá a především výkonem je již plně srovnatelný. Navíc všech výkonů dosáhl na stávající (a oproti konkurenci) levnější platformě s paticí AM2+. Nezbývá než se těšit, až nadějné výsledky potvrdí další testy.

Zdroj: HWbox

Autor článku