Hlavní navigace

Končí další alternativa Instagramu. Rozlučte se s Picplz

Sdílet

Zdroj: Redakce

V oblasti populárních prznítek fotografií se v posledním měsíci dějí velké věci. Začalo to oznámeným nákupem Instagramu, za který chce Facebook utratit miliardu dolarů. Pak Facebook naverboval vývojáře konkurečního Lightboxu a jejich software definitivně skončil. Aby toho nebylo málo, nakonec Facebook vydal vlastní aplikaci Camera, která je jen další variací na Instagram.

Uživatelé Androidu a iOS ještě možná znají aplikaci Picplz. Už si jí ale příliš neužijí, neboť tvůrci také oznámili konec. Dne 3. července skončí, do té doby mohou uživatelé zálohovat své fotografie. Přesný důvod autoři Picplz neuvádějí, jen píšou, že je čas pustit se do dalších projektů. Je pravděpodobné, že je to právě kvůli rozpínajícímu se Facebooku, kterému by Picplz nemohl konkurovat.

Picplz Picplz Picplz Picplz
Picplz Picplz Picplz Picplz

Aplikace sice měla širší záběr, fotky bylo možné posílat i na Twitter, Flickr, Tumblr, Posterous, Dropbox nebo Foursquare, ale princip vyfoť, přidej filtr a sdílej je už dnes nezajímavý. Vůbec by nás nepřekvapilo, kdyby došlo k nějakým změnám i u dalších známých produktů jako Camera+, Camera360 nebo Hipstamatic.

 

Zdroj: Picplz

Autor článku