Hlavní navigace

Konec duplicitních zpráv. Facebook pro WP se propojil s Messengerem

16. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední verze Facebooku Beta se konečně vypořádala s dvojitým zobrazením zpráv. I pro Windows Phone totiž před pár měsíci vyšel samostatný komunikátor Facebook Messenger, jenž je pěkný, přehledný a spolehlivý. Pokud ho máte, nemá smysl, aby byly zprávy rovněž v základním Facebooku. Duplicitní funkce pro obsluhu zpráv se tak z aplikace vytratila.

Tip: Facebook vyhostí chatování z mobilních klientů, dlaždicový WhatsApp se naučí volat

Microsoft nám předvedl ukázkový příklad propojení dvou aplikací. Vedle lupy nově naleznete tlačítko s povědomým symbolem. To vás přepne do Messengeru. Neuvidíte tak ani dvojí oznámení o příchozích chatech. Ptáte se, co se stane, když v telefonu samostatný komunikátor od Marka Zuckerberga postrádáte?

 

Pak se v základní klientu pro Facebook na stejném místě objeví klasický symbol pro otevření zpráv. V přehledu se pak objeví doporučení, abyste si Messenger nainstalovali. Revoluce se nekoná, ale pro uživatele Windows Phone se bezpochyby jedná o fajnové rozložení sil mezi dvěma samostatnými aplikacemi. Facebook Beta 8.3.0.3 najdete ve Windows Phone Store.

Facebook Beta se propojil s MessengeremFacebook Beta se propojil s Messengerem
Facebook Beta se propojil s Messengerem | Když nemáte Messenger, zpřístupní se zprávy přímo v aplikaci

Zdroj: Windows Phone Store