Hlavní navigace

Konec falešným recenzím na Google Mapách? Společnost proti nim rázně zakročuje

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Falešné recenze Google z map odstraní a upozorní uživatele na toto podezřelé chování.

Vytváření falešných recenzí na určitá místa je bohužel běžnou praxí mnoha podniků, které si tímto způsobem snaží zlepšit své hodnocení na Google Mapách. To se logicky nelíbí nejen uživatelům, ale také samotnému Googlu, který se nyní rozhodl proti této nekalé praktice zakročit.

Google podle magazínu The Verge zavádí nová omezení na firemní profily, které poruší zásady čestného hodnocení a falešné recenze jim z jejich karty na Google Mapách smaže. Navíc tyto firemní profily budou jasně označeny varovnou zprávou o smazání falešných recenzí a bude jim dočasně znemožněno vytváření recenzí a zobrazování hodnocení.

CS24


Začátkem roku v Británii, nyní globálně


Razie proti falešným hodnocením ze strany Googlu přišla už začátkem tohoto roku ve Spojeném království, nyní má být rozšířena globálně. Varovná hlášení o smazaných falešných recenzích se v tuto chvíli zobrazují pouze uživatelům ve Velké Británii, jak ukazuje příspěvek uživatele @mbluementhal na síti X.

I když není jasné, jak přesně Google rozpozná falešné recenze, hrozba veřejného označení a zobrazení textu „Podezřelé falešné recenze byly nedávno odstraněny z této stránky“ může některé firmy odradit od samotného pokusu uměle zvyšovat své hodnocení. Falešné recenze jsou totiž logicky na seznamu zakázaného omezeného obsahu. Podle politiky Googlu musí recenze v mapách odrážet skutečné zkušenosti a nesmí být motivovány finančními nebo jinými pobídkami, jako jsou slevy či dárky.