Hlavní navigace

Konec piplání: GeForce Experience nastaví detaily za vás

29. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na světě existují hráči, které nebaví po každé instalaci hry hledat takové nastavení detailů a vizuálních efektů, které by na jejich počítači poskytlo při hratelném framerate nejlepší možnou kvalitu obrazu. „Nemuset nic řešit“ je bod pro herní konzole. Nvidia chce ale stejné pohodlí poskytnout i hráčům na PC, a třeba tak zvrátit jejich rozhodnutí o nákupu (nebo zvrátit rozhodnutí o nákupu grafické karty AMD).

Její chystaná webová služba s názvem GeForce Experience umožní každou hru „přednastavit“ podle detekovaného hardware, nastavení si pak každý může doladit podle svého gusta. Služba má být zatím jako beta spuštěna 6. června/júna, „klient“ bude mít (zatím?) podobu jednoduché konzolové aplikace.

Ale mnoho her přece již nastavuje „doporučenou“ úroveň detailů podle detekovaného hardware a výsledek beztak většinou stojí za starou bačkoru. V čem je tedy GeForce Experience lepší? Údajně by v centrální databázi mělo být uloženo „mnoho“ možných kombinací komponent, ve kterých se služba pokusí najít tu odpovídající vašemu počítači. Obzvláště dobře by to mohlo fungovat na noteboocích, kde výkonu není nazbyt a nalézt nastavení, ve kterém se hra netrhá, někdy není snadný úkol.

MMF24

Ne nadarmo se ale říká „sto lidí, sto chutí“. Někdo může preferovat realistické stíny, jiný si raději vychutná vyhlazování hran, stejně tak hranice hratelné snímkové frekvence leží pro každého jinde. GeForce Experience je určena především těm, kteří se chtějí bez zdržování vrhnout na hraní a mít přitom jistotu, že hra poběží plynule, a zároveň, že výkon PC není zbytečně nevyužit. Ocenit by ji ale mohli i hračičkové, kteří se vyžívají v experimentování: služba by měla poskytnout základ, od kterého se lze odpíchnout – budete hned vědět, na co váš počítač má, a že pokud někde detaily přidáte, někde jinde budete muset pravděpodobně ubrat. Proto jsme hodně zvědaví, jak bude GeForce Experience fungovat v praxi.

Zdroj: NordicHardware, HardwareCanucks