Hlavní navigace

Konečně tradiční produkty od Arctic Cooling – skříň a chladič disku

29. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po delší době plné převážně nesmyslů (jako herní konzole) švycarský Arctic Cooling vydal i dva produkty ze své tradiční sféry, to jest skříně a chlazení. Novým produktem tak je ATX bedna Silentium T11 ze SECC plechu. Ta je lehká (5 kg), což ještě nutně neznamená že i špatná (podívejme na slavnou éru Freezeru), hodně záleží na kvalitě zpracování, nicméně plechy asi moc silné nebudou.

Midi-tower skříň Arctic Cooling Silentium T11

Klikněte pro zvětšení (transparentní pozadí)

Cena zhruba 50 Eur (přes 1 200 Kč) za midi-tower (49 x 43 x 19 cm) není špatná, vezmeme-li v potaz, že součástí jsou již z výroby dva 120mm ventilátory Arctic s teplotním řízením otáček. Vepředu je možné připojit dvě USB zařízení a mikrofon se sluchátky. Perforace v horní části bonic jsou v bednách asi pro to, aby si je každý rovnou zavařil, mnohem lépe by fungoval ventilátor ve stropě. Skříně v černém i bílém provedení mají standardní konstrukci se zdrojem nahoře, pojmou pak jen jediný disk a možná trochu nelogicky čtyři 5,25" mechaniky.

Midi-tower skříň Arctic Cooling Silentium T11

Klikněte pro zvětšení (transparentní pozadí)

Zde je ale za vším třeba vidět rozsáhlé plánování, zahrnující současný nákup skříně např. s chladičem pevného disku. Jeden takový, Arctic HC01-TC, totiž Arctic Cooling vydal spolu se skříní. Tento půlkilogramový drobek (rozměry 147 × 42 × 187 mm) se vejde právě do 5,25" pozice, nicméně ticho se od něj rozhodně čekat nedá. Malý ventilátorek v něm obsažený totiž při 1600–4600 otáčkách za minutu nasává vzduch perforovaným čelem, hluk tak krásně proniká ven.

Midi-tower skříň Arctic Cooling Silentium T11

MMF24

Klikněte pro zvětšení (transparentní pozadí)

Zdroj: techPowerUp!

Autor článku