Hlavní navigace

Lednička od Thermaltake

23. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Thermaltake, společnost, která se specializuje na chladiče a skříně, oficiálně vydala nový systém chlazení pojmenovaný Xpressar RCS100. Ten využívá změny skupenství chladicího média a je to vlastně miniaturní lednička uvnitř počítače. Je určen pro chlazení procesorů na platformách Intel LGA775 a LGA1366, výrobce slibuje až o 20 °C nižší teploty oproti vodnímu chlazení. Systém Xpressar bude dodáván společně se skříní TT Xaser VI, takto jej koupíte jako „Xpressar RCS100 series“. Pro zajímavost, jenom skříň s chlazením váží 22,2 kilogramů.

Xpressar obsahuje všechny součástky jako normální chladnička, funguje ale na stejnosměrný proud. Svůj výkon bude regulovat tak, aby teplota zůstávala neměnná a dostatečně vysoká na to, aby nedocházelo ke kondenzaci vodních par. Níže se můžete pokochat dalšími obrázky:

Xpressar jistě zaujme overclockery, pro které je vodní chlazení příliš slabé a Peltierův blok také nechtějí, ale zároveň požadují něco dlouhodobějšího než kapalný dusík. Cena je zatím velkou neznámou, pravděpodobně ale nebude zrovna lidová. A je dost škoda, že za nelidovou cenu bude Xpressar chladit pouze procesor, když největším producentem tepla se v posledních letech stal grafický akcelerátor.

Technické detaily o Xpressaru naleznete na stránkách, které pro něj Thermaltake speciálně zřídil: Xpressar.com.

Zdroj: techPowerUp!, VR-Zone

Autor článku