Hlavní navigace

Legenda jménem 3Dfx

26. 12. 2007

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přestože 3Dfx už zkrachovalo a bylo odkoupenou společností Nvidia už před řádkou let, v srdcích hráčů a fandů počítačové grafiky žije dodnes. Na druhý svátek vánoční mě nenapadlo nic lepšího než upozornit ty, jež Neoficiální české stránky o 3Dfx ještě neznají, k jejich příjemnému a odpočinkovému čtení.

Na stránkách najdete perfektní a dopodrobna zpracované popisy všech vydaných i nevydaných karet s podpisem 3Dfx: Voodoo, Rush, Voodoo 2, Banshee, Voodoo 3, Voodoo 4, Voodoo 5, Daytona i Rampage, popisy čipů 3Dfx (VSA, Sage), a to vše velmi čtivou formou, z níž na vás dýchne autorovo nadšení pro věc. Vše doplňují pečlivě sesbírané a ověřené fotografie.

Diamond Monster 3D (Voodoo 1)

Naprosto vynikající je také vícedílny článek o anti-aliasingu, který vám velice přehledně osvětlí, jak anti-aliasing funguje a také jaké rozdílné přístupy používalo 3Dfx, nebo ještě používá ATI, Nvidia či třeba Matrox. Velmi šikovný a také velice rozsáhlý je Slovníček pojmů z 2D/3D grafiky a multimédií a také sekce FAQ. Unikátní je také například systém rozpoznání grafické karty (X-Key), kterou jste právě našli někde v bazaru a nebylo by jinak snadné ji poznat. Prostě už neotálejte a jestli stránky neznáte a máte přitom rádi grafické karty, určitě web (nejen) o 3Dfx navštivte.

CS24

3Dfx Voodoo 5 6000

Autor článku