Hlavní navigace

Lenovo 3000 N500 - nová řada s širokoúhlým LCD

19. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nový model nabízí špičkový výkon, stylový design, nouzový nástroj Lenovo Care, vynikající multimediální nástroje a dostatečnou konektivitu na cestách - to vše samozřejmě za více než příznivou cenu.

Nový notebook Lenovo 3000 N500 se prodává s předinstalovaným operačním systémem Windows, přičemž zákazník si může vybrat z verzí Home Basic, Home Premium a Business 32. Široká je i škála nejnovějších procesorů vyvíjených společností Intel, a to včetně nejnovějšího a nejvýkonnějšího Intel Core 2 Duo. Lenovo 3000 N500 nabídne uživateli celkem čtyři porty USB 2.0; jeden port FireWire 1394, čtečku paměťových karet podporujících 5 různých formátů, což výrazně usnadní stahování a ukládání fotografií, hudby a dalších médií. Vybrané modely jsou dále vybaveny podporou bezdrátových sítí, standardem Bluetooth a podporou pro Ethernet. Všechny modely pak nabízejí vysokou kompatibilitu s řadou produktů spotřební elektroniky, jako jsou digitální fotoaparáty, digitální kamery, USB disky, joysticky a joypady a MP3 přehrávače. Displej o úhlopříčce 15,4 palce nabízí podstatně lepší zobrazení než tradiční LCD, což uživatel ocení například při práce s vícebarevnými grafy.

Širokoúhlé notebooky Lenovo 3000 N500 nabízejí funkce určené pro využití nejen ve firmě, ale též v domácnosti.

  • High Definition Multimedia Interface (HDMI) - Díky tomuto speciálnímu rozhraní je možné používat notebook jako vícekanálový zdroj video signálu pro externí TV nebo monitor. Vybrané modely jsou dokonce vybavené webovou kamerou o rozlišení 1,3 megapixelu.
  • Lenovo Care - Lenovo Care je speciální nouzový nástroj, kdy je stisknutím jedné jediné klávesy možné předejít zhroucení systému nebo účinkům virů.
  • Lenovo ThinkVantage - Komplexní sada nástrojů umožňující uživateli větší komfort při práci s počítačem a vyšší produktivitu. Tyto nástroje snižují celkové náklady na vlastnictví, protože firemní oddělení IT nemusí řešit banální problémy a může se věnovat těm nejzávažnějším problémům.
  • Legendární design klávesnice - Klávesnici navrhovali stejní designéři, jací stojí za dnes již legendárními klávesnicemi notebooků řady ThinkPad. Klávesnice modelu Lenovo 3000 N500 nabídne řadu specializovaných klávesových zkratek pro využití řady integrovaných funkcí, k nimž patří
  • Presentation Director - Software pro konfiguraci displeje, jehož prostřednictvím může uživatel snadno přepnout notebook na výstup na externím projektoru, monitoru nebo televizi, přičemž zároveň zabraňuje jakémukoli rušení ze strany aplikací, které by mohly běžet současně, například vypne spořič obrazovky, okna pro chat i funkci režimu spánku, do níž displej při nečinnosti přechází.

CS24

"Malé firmy a drobní živnostníci požadují především mobilní flexibilitu, co nejsnazší dostupnost a hlavně co nejsnazší a nejpohodlnější použití. Společnost Lenovo chce svým zákazníkům poskytnout ta nejefektivnější, nejvýkonnější a nejstylovější řešení, která budou na míru šita jejich podnikání - a to vše za cenu, kterou si mohou dovolit," prohlásil viceprezident společnosti Lenovo pro region EMEA Vincent Fauquenot.

Ceny notebooků Lenovo 3000 N500 začínají na 12 485 korun a jsou již dostupné u obchodních partnerů Lenovo.