Hlavní navigace

Lenovo IdeaCentre A730 s hybridním diskem a qHD

5. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Lenovo uvádí na český trh Lenovo IdeaCentre A730, All-in-One počítač představený poprvé v lednu na mezinárodním veletrhu CES 2013. Jde o pokračovatele modelu A720, který jsme již recenzovali. Tehdy šlo hlavně o stylový počítač s velkým displejem, který šlo polohovat až do vodorovné plochy a potom na něm hrát třeba šprtec. Nový A730 má tenčí tělo 24,5 mm


 

IdeaCentre A730 má 27" Quad HD (2560 × 1440 px) dotykový displej a bude i v levnější variantě s Full HD. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že na úhlopříčku 27" je rozhodně lepší rozlišení qHD. Opět půjde polohovat v rozmezí −5 až +90 °.


 

Výkon dodá Core i7 (Haswell), 8 GB operační paměti a dedikovaná grafická karta GeForce GT 745M. V minulém modelu kritizovaný pevný disk je nahrazen výkonějším hybridním SSHD diskem o kapacitě 1 TB (+8 GB), na jehož reálné výsledky si ještě musíme počkat. Ani v roce 2013 se All-in-one nezbaví optické mechaniky, najdete zde Blu-ray. K lepšímu zážitku z filmů pomůžou integrované stereo reproduktory podporující Dolby Home Theatre v4.

Co neoceníte vy, ale vaše malé děti možná ano, je řada jednoduchých interaktivních her, jejich záběr je však mířen na hodně malé děti, které ještě nezvládnou klávesnici, ale patlat prstem po displeji už ano. Cena IdeaPadu A730 nebyla zveřejněna, dostupný bude od července.

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.