Hlavní navigace

Lenovo: nová generace ThinkPadů T440 s procesory Haswell a novým touchpadem

8. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lenovo přechází na platformu Haswell i u klasické řady T a zcela se proměňuje i touchpad. Prvním pokusným modelem pro nový beztlačítkový clickpad, který lze stisknout v kterémkoliv místě, byl konvertibl Helix, ale také narychlo vydaný mezistupeň T431s. Nyní jej mají již všechny nová T-čka.


 Nový Clickpad je potřeba vyzkoušet na vlastní prsty (foto: www.lenovoblog.cz)

Kromě zase o něco tenčího provedení a pomalého přechodu od hořčíkových slitin k uhlíkovým vláknům, se vylepšení dočkaly displeje, u kterých máte vyšší šanci narazit na vyšší rozlišení a IPS panel, jež byl dříve u ThinkPadů spíše výjimkou.

T440 – klasický ThinkPad, nyní již ultrabook

Při 21mm výšce se jen těsně vešel do označení ultrabook. Může mít až 12 GB operační paměti. Konečně bez optické mechaniky. Dvojice baterií s výdrží až 12 hodin. Full HD displej se nekoná, maximálně HD+, tedy 1600 × 900 px, volitelně s dotykovou vrstvou.


 

T440s – tenká "slim" verze, také ultrabook

Jen neznatelně tenčí, než T440, ale výrazně lehčí (1,56 kg vs. 1,81 kg) s Full HD IPS panelem. Grafický čip z procesoru je Intel HD 4400. Dvojice baterií umožňuje vyměnit jednu z nich za chodu, protože uvnitř těla je stále funkční druhá.

T440p – silnější ThinkPad s desktopovým procesorem a výkonným diskem

Možnost GeForce GT 730M (dříve byly v nabídce profi grafiky). Až 16 GB operační paměti a 1TB disk, nebo až 512 GB SSD. Jako jediný z trojice nabídne optickou mechaniku, což se nám nelíbí. Kvůli tomu bude zřejmě postrádat jednu ze dvou baterií, které jsou ohlášené u T440. Výdrž se udává až k deseti hodinám. Podle některých informací by i tento model měl nabídnout Full HD, ale pouze s TN panelem.

 

U všech tří modelů najdete čtečku otisků prstu, ovšem od nového výrobce. Místo AuthenTecu jde o firmu Validity. Numerický blok kláves najdete až u nových 15" ThinkPadů (T540-), ale zato by měl být u všech verzí. Lenvo připravilo také nové dokovací stanice

       

zdroj: Lenovo

MMF24

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.