Hlavní navigace

LG chystá nový Optimus G, supertelefon se čtyřjádrem a podporou LTE

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výrobce telefonů LG plánuje vypustit nový high-end smartphone pod kódovým označením Optimus G. Novinka by měla soupeřit s populárními přístroji jako je Samsung Galaxy S III, Sony Xperia S nebo Motorola RAZR.

 

LG vsadilo na čtyřjádrové zařízení se 2 GB operační paměti a 4,7" kapacitním dotykovým True HD displejem. Zadní straně „Géčka“ bude vévodit 13MPx fotoaparát s automatickým zaostřováním, LED bleskem a video nahráváním ve full HD (1080p) kvalitě. Sice nemáme žádné informace o výši úložného prostoru, ale slot pro microSD karty pro rozšíření interní paměti chybět nebude. Proslýchá se, že Optimus G bude dodáván s operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich spolu s nejnovějším uživatelským rozhraním LG – Optimus 3.0.

Na první pohled by se mohlo zdát, že Optimus G by mohl být stejným zařízením, o kterém se mluvilo před několika měsíci ve spojitosti s americkým operátorem Sprint pod názvem LG 4G Eclipse. Nicméně podle korejského serveru Asia Today, se LG chystá oznámit nový Android telefon na konci srpna. Představit by se tedy poprvé mohl na veletrhu IFA 2012, který odstartuje 31. srpna.

Zdroj: Softpedia