Hlavní navigace

LG: jako vejce vejci

27. 4. 2009

Sdílet

 Autor: Redakce

Dnešní zpráva se novinky LG W2243T dotkne jen minimálně. Spíše se jedná o povzdech nad tvůrčí krizí výrobců monitorů. Stačí se podívat na obrázek novinky a zjistíte možná proč.

Provedení piano black (lesklá černá) dnes letí, stejně jako dotykové ovládání, k tomu připočteme téměř shodný podstavec i celkový design panelu: zkrátka podobných panelů jsme tady už měli snad deset. Nejvíce nápadné je to u Samsungu (zde) nebo Acer (zde). Jistě, už dnes není výrobců panelů tolik a asi veškerý main-stream pochází z Jižní Korei, takže parametry jsou u všech panelů stejné, ale s tímto trendem se dostaneme do doby, kdy všichni výrobci budou vydávat naprosto stejné modely pouze s jinou nálepkou.

ICTS24

Pomineme průměrný vzhled a dostáváme se do další šedi, tentokrát parametrů. Úhlopříčka 21,5 palců s poměrem stran 16:9 je tvořena TN matricí. Rozlišení 1920 × 1080 už dnes neohromí, stejně tak 5ms odezva, jas 300 cd/m2 a dynamický kontrast 30 000:1. Je škoda, že LG novinku nevybavil HDMI vstupem, vystačí si pouze s DVI-D a D-sub. Cena v USA se pohybuje okolo 182 dolarů.

Zdroj: TC Magazine, LG

Autor článku