Hlavní navigace

LG M80DF: první monitory na trhu s wooferem

15. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

V oblasti počítačových monitorů se toho vskutku příliš neděje: dechberoucí novinky se uvádějí pozvolna a málokterý produkt nás něčím doopravdy překvapí. Známá firma LG Electronics se rozhodla zabrousit do oblasti monitorů vybavených zároveň TV tunerem; ve spojení se zabudovaným wooferem tak dostanete kompaktní set obrazovky a pořádného ozvučení v jednom.

Takto vybavené produkty se řadí do zbrusu nové série Mxx80DF – doposud víme o třech modelech M2080DF/M2280DF/M2380DF. První jmenovaný má úhlopříčku rovnu 20" a rozlišení 1600 × 900 px, větší bratříčci již mají úhlopříčky po řadě 21,5" a 23" spolu s plnohodnotným rozlišením Full HD. Společnou vlastností je LED podsvícení, 5ms odezva, maximální jas 250 cd/m2 a TN matrice. Nabídka vstupů je bohatá, panely nabídnou D-Sub, kompozitní/komponentní vstup, SCART a dvojici HDMI.

Reproduktorová výbava sestává z dvojice 5W kousků a v případě série s písmenky „DF“ i 7W wooferu. Na trhu se objeví série zcela identická, akorát bez wooferu, poznáte ji buď podle zcela chybějícího „F“ či záměnou za literu „B“. Monitory by měla být k dostání okamžitě, cena největšího (a jako televizoru nejpoužitelnějšího) modelu M2380DF se blíží k částce 7000 Kč včetně všech poplatků.

Zdroj: TZ LG

Autor článku