Hlavní navigace

LG možná bude muset pozastavit prodej LCD

4. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanská společnost AU Optronics (výrobce LCD panelů) má v úmyslu zabránit konkurenci LG Electronics v prodeji jejich LCD panelů. Vše začalo v prosinci/decembri roku 2006, kdy se LG soudilo s AUO o $690 milionů za údajné nelegální užívání svých patentovaných technologií. AUO se nenechalo zastrašit a i ono zažalovalo LG za zneužívání intelektuálního vlastnictví.

16. února/februára tohoto roku rozhodl soud v prospěch AUO. To nyní požaduje, aby LG přestalo celosvětově prodávat své LCD panely. Takovýto rozsudek by pro druhého největšího světového výrobce LCD obrazovek byl nepředstavitelně krutý: právě LG Electronics dodává na trh celých 25 % všech panelů, na jejich produkci je závislá řada firem jako Hewlett-Packard, Dell, Asus a Apple.

Vzniklá situace by měla dalekosáhlé důsledky – trh by zaznamenal nedostatek obrazovek pro notebooky, tablety, monitory, televize, telefony a další zařízení, pro která jsou dodávky panelů od LG zcela zásadní. Doufejme, že k tomuto nedojde a že se obě strany dohodnou: LG se samozřejmě odvolalo, finální verdikt by měl být vyřčen v nejbližší době.

Zdroj: TechSpot

Autor článku