Hlavní navigace

LG Optimus Sol a Optimus Hub: dva nové androidí přírůstky

24. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost LG představila dva nové smartphony. Jeden ze střední třídy, o kterém se vědělo již dopředu, a dobře uhlídaný model pro mladé.

Oba modely mají společný pouze OS Android 2.3.4, 5Mpx fotoaparát a chtějí udělat nabídku smartphonů od LG ještě zajímavější, jak udává Radek Hadraba, vedoucí prodejní divize LG: „Uvedením dvou nových modelů Optimus Hub a Optimus Sol doplňujeme již stávající řadu telefonů série OPTIMUS. Zatímco model Hub je určen zejména mladším uživatelům, Sol míří do manažerského segmentu,“. Jo a málem bych zapomněl, společné je i, alespoň dle mého názoru, plýtvání místem u rámečku displeje.

LG Optimus Sol se chlubí především 3,8" Ultra AMOLED displejem WVGA rozlišením. Přídomek „Ultra“ nám zaprvé zamotal hlavu ve značení a zadruhé má vylepšenou vrstvu, která by měla zabránit odrazům světla. Což logicky zajistí lepší čitelnost na přímém slunci. Když přičteme ještě 1GHz procesor a udávanou tloušťku 9,8 mm, můžeme s přimhouřenýma očima LG uznat záměr – vydat manažerský smartphone.

LG Optimus Sol

A na mládež zamřený LG Optimus Hub bude lákat asi relativně silným procesorem (800 MHz) a možná i doplňkovým grafickým procesorem Adreno 200. Šetřilo se však na displeji, klasický 3,5" TFT panel s rozlišením 480 × 320 px ale určitě patří do levnějších modelů. Zde LG trochu přestřelilo. Na druhou stranu ale potěší 5Mpx fotoaparát a někoho i certifikace DLNA.

LG Optimus Hub

MMF24

LG Optimus Sol bude dostupný v černém provedení za cenu 7 190 Kč, LG Optimus Hub si oproti černé přilepší ještě bílou variantou za cenu 4 990 Kč. Oba modely budou na trh uvedeny v prosinci 2011.

Zdroj: TZ