Hlavní navigace

LG Optimus Sol s novým displejem Ultra AMOLED a nižší spotřebou

22. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno jsme si dobírali Samsung, jaký dělá v názvech AMOLED displejů zmatek, když uvedl typ Super AMOLED HD. Jsme teprve u pětapůlté generace těchto displejů a veškerá superlativní přízviska jsou už zdá se vyčerpána.

Konkureční LG totiž vydalo první mobil s vlastní variantou Ultra AMOLED – Optimus Sol. Španělský název pro slunce má značit, že displej je ještě jasnější než dříve, navíc o 20–30 % nižší spotřebě celého zařízení. Zřejmě se jedná o stejnou technologii jako Super AMOLED, tedy že dotyková vrstva je přímou součástí panelu, takže nevzniká žádná mezera a tím ani horší propustnost světla, které potřebuje více energie, aby prošlo více vrstvami. Potvrzeno to není, ale co jiného mohli v LG vymyslet… Abychom nezapomněli: displej má úhlopříčku 3,8 palce a rozlišení 480 × 800 px.

LG Optimus Sol
LG Optimus Sol, foto: GSMArena

Optimus Sol zapadá do střední třídy smartphonů. Výbavou se řadí někam pod Optimus Black. LG se chlubí 9,8mm tloušťkou a Androidem Gingerbread v základu, zbytek je rutina: 1GHz Qualcomm Snapdragon MSM8255, 512 MB RAM, 2 GB ROM, 5Mpx foťák s AF (video jen 480p24). Nechybí Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0, DLNA ani Wi-Fi Direct. Kompletní specifikace naleznete zde.

Telefon jako by chtěl nahradit Samsung Galaxy S. Podobný displej, výbava, chybějící přisvětlovací dioda, to je až příliš náhod. Osobně se mi příliš nelíbí široké okraje kolem displeje a zvlášť vespod LG hodně plýtvá místem. Ale to je věc vkusu.

CS24

Sol se začne v Evropě prodávat v půlce září za zatím neuvedenou cenu. Dostupné bude černé, titanové a bílé provedení.

Zdroj: Engadget