Hlavní navigace

LG pálí nejrychleji

21. 3. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Měsíc po představení modelu Samsung SH-S223 s podporou 22x rychlostního zápisu přispěchal i výrobce LG s mechanikou, která takovou rychlost zvládne. Novinka dostala název LG GH22 a rozšířila už tak početnou rodinu zapisovacích mechanik výrobce.

Mechanika je určena ATA rozhraní a obsahuje 2MB vyrovnávací paměť. Nový LG "pálí" i obrázky na speciální média díky technologii Lightscribe. Zajímavostí je funkce Securdisc, kterou vymysleli společně LG a Nero, tato funkce zašifruje data na disku a nebude tak přístupná nepovoleným osobám. Více se o Securdiscu dozvíte na webu firmy Nero.

Médium Zapisovací rychlost
DVD +R / -R 22x / 22x
DVD RW +R / -R 8x / 6x
DVD DL +R / -R 16x / 12x
DVD RAM 12x
CD R / RW 48x / 32x

Je třeba podotknout, že taková rychlá média se neprodávají (a kdo ví, jestli vůbec budou). Bude tedy využita funkce Overspeed, která zapíše takovou rychlostí i na necertifikované disky. U LG jsme zvyklí na vysokou kvalitu záznamu, ale tohle už může mít vliv. Raději by měli výrobci vylepšovat čtení a zapisovací schopnosti než se hnát za vysokými rychlostmi, které stejně nepřinesou žádnou viditelnou úsporu času. Při 22x Overspeedu bude DVD +R / -R zapsáno za necelých 4:30.

Zdroj: MyDigitalLife.info

MMF24

 

Autor článku