Hlavní navigace

Lian Li PC-U6 Cowry: ulita pro vaše PC

11. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud už máte dost všech klasických skříní, které se tvarem stále podobají víceméně trochu lepšímu kvádru, připravila pro vás společnost Lian Li zajímavý počin. Hliníková skříň PC-U6 Cowry svým tvarem připomíná ulitu. Není to poprvé, kdy se výrobce rozhodl stavět na tomto designu, někteří si možná vzpomenete na model Lian Li PC-777. Koncept U6 jste mohli vidět už v našem cebitovém zpravodajství, viz CeBIT 2011: Když se PC skříně stanou uměním (Lian Li), nyní tedy šnek vstupuje už na trh.

Lian Li PC-U6 CowrySkříň kromě svého extravagantního vzhledu nabízí i vše, na co jste u Lian Li zvyklí. Samozřejmostí je dokonalá kvalita zpracování, použití kvalitních materiálů a dobře vyřešené chlazení. Vinou netradičního tvaru je možné osadit pouze základní desky formátu Micro-ATX a Mini-ITX. Naopak pevných disků se do skříně vejde hned pětice, tři 3,5" a dva 2,5". Všechny pozice jsou vybaveny systémem eliminace vibrací a instalaci disků zvládnete bez nářadí. Externí 5,25" pozice je pouze jedna, líbí se mi použití hliníkových dvířek, optická mechanika tím pádem nebude kazit celistvý vzhled.

Lian Li PC-U6 CowryV zadní části jsou připraveny čtyři pozice pro rozšiřující karty. Plech pod základní desku nabízí otvory pro průchod kabelů a systém k jejich vyvázání. Chlazení zajišťují dva boční 120mm ventilátory s prachovými filtry, jejichž otáčky je možné dodaným regulátorem upravovat dle libosti. Dále je na zadní straně skříně připravena jedna 80mm pozice na ventilátor a dva otvory pro průchod hadic vodního chlazení s gumovým lemem. Zdroj se montuje vespod skřńě a má vlastní okruh vzduchu.

Lian Li PC-U6

Přední panel je umístěn vespod skříně na podpůrné noze. Osazena je klasicky dvojice USB 3.0 portů, jeden konektor eSATA a dvojice audio výstupů. Tlačítka pro zapnutí a restart počítače se vyjímají pod dvířky optické mechaniky. Se skříní je dodáváno i červené LED podsvícení, které naštěstí nemusíte vůbec instalovat.

MMF24

Skříň bude dostupná na konci května za cenu 349 USD (při oblíbeném přepočtu 1 USD = 1 € a po připočtení DPH to znamená výsledných vysokých 10 000 Kč).

Zdroj: TechPowerUP!