Hlavní navigace

LifeCam Studio: našlapaná Full HD webkamera od Microsoftu

14. 9. 2010

Sdílet

 Autor: Redakce

Každou nedokonalost vaší pleti zachytí nová HD webkamera LifeCam Studio. V Redmondu – zdá se – ožila hardwarová divize, neboť včera oficiálně vydali novou myšku Arc Touch a zároveň aktualizovali nejvybavenější webku. Číselný název nahradil termín Studio, 720p střídá 1080p.

Senzor je schopen zachytávat Full HD, ale na to potřebujete software třetích stran. Běžně tak stejně nahrajete jen 720p a v případě Skypu, Windows Live Messengeru a dalších video-IM službách pak nahrává jen VGA (640 × 480 px).

Variabilní stojánek lze položit na stůl (k tomu bude potřeba stativ, který není v balení) i připevnit k LCD. Kameře nechybí automatické zaostřování, čočka je skleněná, mikrofon dle popisu jen jeden. K tomu připočtěte několik vylepšovacích technologií, které se budou dobře vyjímat na krabici.

Dodávaný software fotí i statické obrázky, rozlišení 8 Mpx však bude interpolované, nativně kamera zvládá polovinu. Ale obrázky kreslí pěkné, viz blog Windows Team.

Microsoft LifeCam StudioMicrosoft LifeCam Studio, zdroj: Microsoft

ICTS24

Microsoft na LifeCam Studio poskytuje tříletou záruku. Jako první se objeví v e-shopu BestBuy za 99 USD. U nás tedy můžeme čekat cenu přes 2000 Kč. Po krku půjde především Logitechu HD Pro Webcam C910, ta má za 99 eur ale přece jen lepší výbavu.

Zdroj: Microsoft