Hlavní navigace

LifeView: externí displej a ovladač pro mobil

29. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sony Ericsson překvapil novým příslušenstvím z řady Extras, konkrétně externí modul LifeView. Název „živý náhled“ je trefný, jedná se totiž o displej s funkcí dálkového ovladače, který je s telefonem spárován přes Bluetooth. Modul je veliký jako hodinky, dokonce i v balení je náramek, který jej dovolí takto nosit.

LifeView pracuje s mobilní platformou Android, u Sony Ericssonu jsou kompatibilní telefony Xperia X10, Xperia X10 mini a Xperia X10 mini pro, ale podporuje také konkurenční Samsung Galaxy S a HTC Desire. Zřejmě jej budou umět využít všechny telefony s Androidem 2.x.

Sony Ericsson LifeViewLifeView jako hodinky, zdroj: Sony Ericsoon

LifeView používá 1,3" čtvercový OLED displej s rozlišením 128 × 128 px. Celkové rozměry 35 × 35 × 11 mm (hmotnost 15 g) jej opravdu přibližují náramkovým hodinkám, ale modul má vzadu sponu, kterou můžete připevnit i ke kalhotám. Slibuje dosah asi 10 m, na baterii by měl vydržet až čtyři dny. Displej není dotykový, po stranách se vyskytují ovládací tlačítka.

A k čemu se příslušenství švédsko-japonského výrobce vlastně hodí? Ovládání hudebního přehrávače, zobrazení zpráv z Facebooku a Twitteru, zobrazení příchozího hovoru, upomínky v kalendáři, zobrazení času apod. Další funkce budou časem přibývat. Na videu je třeba vidět užitečný ovladač pro sportovně-monitorovací aplikaci SportyPal. Přímo za běhu můžete sledovat rychlost, čas a další parametry, aniž byste lovili telefon někde v kapse.

Sony Ericsson LifeView se na trhu objeví ve čtvrtém kvartálu letošního roku, cenu zatím neznáme.

CS24

Další informace hledejte na webu SonyEricsson.com.

Zdroj: Sony Ericsson