Hlavní navigace

Lišty pro prohlížeče Google vyžene z Internetového obchodu Chrome

23. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

„Užitečné“ i užitečné lišty do prohlížečů, které se nám do nich vtírají, aniž bychom o ně projevili zájem, se už nedostanou tak snadno do Chromu. Google oznámil změnu pravidel Internetového obchodu Chrome. Doplňky musí mít jasný účel a být jednoduché. Čili žádné multifunkční přeplácané věci. Google na svém blogu velmi specificky říká, že lišty pro prohlížeče tyto nové požadavky nesplňují.

Už jen proto, kolik prvků uživatelského rozhraní přidají navíc. Ty nás mají podle Googlu rozptylovat od webu samotného. Chrome je nepopiratelně postavený tak, aby měl viditelného uživatelného rozhraní co nejméně. Odtud ostatně plyne název prohlížeče. Argument Googlu proto souhlasí s jeho dosavadní politikou. Firma nicméně nevynutí odchod stávajících doplňků z katalogu.

 

Aspoň ne hned, autoři mají čas do června 2014, aby své doplňky patřičně poupravili. Co se lišt týče, tak si nedovedu představit, jakou podobu by mohly nabrat. Zdá se, že jejich osud je opravdu zpečetěn. Budou ale někomu chybět?

Prohlížeče na mobilních platformách je ostatně nepodporují a všichni to považují za normální stav. Lišty se naneštěstí do prohlížečů stěhují během instalace programů. Nejlepší obrana proto spočívá v tom, důkladně projít všechny kroky a ujistit se, že jste neoznačili žádnou lištu k instalaci. Ačkoli tato cesta zůstane podle všeho otevřená, Chrome vám podezřelý pokus o přidání doplňku oznámí.

CS24

Lišty se budou vytrácetFoto: Google

Zdroj: Chromium Blog