Hlavní navigace

Logitech Trackball M570 – návrat magické kuličky

16. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zapomeňte na myši a touchpady, Logitech nás znovu přesvědčuje, že i s trackballem lze pohodlně pracovat. Vypadá jako myš, ale nemusí se s ním hýbat, pouze palcem hladit modrou kuličku. Wireless Trackball M570 je po dvou letech teprve třetím pokusem výrobce s tímto druhem periferie.

Už název odhaluje bezdrátový provoz (2,4GHz rádio) s dosahem asi deset metrů. Pohyb kuličky už nesnímá optický senzor, vystřídal jej přesnější laser. Tvar má být údajně léty ověřený a nejlepší možný (pro praváky samozřejmě). Napájen je jednou AA baterií, Logitech udává výdrž 18 měsíců (teoreticky nejlepší možný za laboratorních podmínek).

Logitech Wireless Trackball M570Wireless Trackball M570, zdroj: Logitech

Kromě dvou tradičních tlačítek a kolečka má M570 ještě dvě programovatelná tlačítka, která ve výchozím nastavení slouží jako Vpřed/Zpět v dokumentech a prohlížečích.

Trackball nepotřebují všichni. Hodí se ale pro uživatele, kteří mají zdravotní problémy se zápěstím (syndrom karpálního tunelu apod.) nebo pro takové to domácí lenošení na gauči a v posteli.

M570 se na trhu objeví v říjnu za doporučenou cenu 69,99 euro, u nás okolo 2000 Kč. Za to dostanete ještě tříletou záruku, a pokud máte další bezdrátové periferi Logitechu, vystačíte si pouze s jedním USB přijímačem.

Zdroj: Logitech